Hva er forskjellen mellom strømfordelingsboks og lysfordelingsboks?

Fordelingsbokserer delt inn i kraftfordelingsbokser og lysfordelingsbokser, som begge er sluttutstyret til kraftfordelingssystemet.Begge er sterk elektrisitet.

Den innkommende linjen til lysfordelingsboksen er 220VAC/1 eller 380AVC/3, strømmen er under 63A, og belastningen er hovedsakelig belysningsapparater (under 16A) og andre små belastninger.

Klimaanlegg i sivile bygninger kan også drives av lysfordelingsbokser.Valget av belysningsfordelingsbrytere er vanligvis distribusjonstype eller belysningstype (middels eller liten kortsiktig overbelastningsmultippel).

eytrgf (1)

Den innkommende linjen til strømfordelingsboksen er 380AVC/3, som hovedsakelig brukes til strømfordeling av kraftutstyr som motorer.Når den totale innkommende linjestrømmen til lysfordeling er større enn 63A, klassifiseres den også som en strømfordelingsboks.For strømfordelingsbrytere, velg distribusjonstype eller strømtype (middels eller stor korttidsoverbelastningsmultippel).

De viktigste forskjellene er:

1. Funksjonene er forskjellige.

Kraftendistribusjonsbokser hovedsakelig ansvarlig for strømforsyningen eller felles bruk av strøm og belysning, for eksempel overskridelse av 63A-nivå, ikke-terminal strømfordeling eller strømfordeling på øvre nivå av lysfordelingsboksen;lysfordelingsboksen har i hovedsak ansvar for Strømforsyning til belysning, som vanlige stikkontakter, motorer, lysverktøy og annet elektrisk utstyr med liten belastning.

eytrgf (2)

2. Installasjonsmetodene er forskjellige.

Selv om begge er terminalutstyr i kraftdistribusjonssystemet, på grunn av forskjellige funksjoner, er installasjonsmetodene også forskjellige.Strømfordelingsboksen er gulvmontert, og lysfordelingsboksen er veggmontert.

3. Ulike belastninger.

Den største forskjellen mellom strømfordelingsboksen og lysfordelingsboksen er at de tilkoblede lastene er forskjellige.Derfor har strømfordelingsboksen vanligvis en trefaset belastningsledning, og lysfordelingsboksen har en enfaset strømledning.

3. Kapasiteten er forskjellig.

Kapasiteten til strømfordelingsboksen er større enn lysfordelingsboksen, og det er flere kretser.Hovedbelastningene til lysfordelingsboksen er belysningsarmaturer, vanlige stikkontakter og små motorbelastninger osv., og belastningen er mindre.De fleste av dem er enfaset strømforsyning, den totale strømmen er generelt mindre enn 63A, den enkle utløpssløyfestrømmen er mindre enn 15A, og den totale strømmen til strømfordelingsboksen er generelt større enn 63A.

eytrgf (3)

5. Ulike volumer.På grunn av ulik kapasitet og ulike interne effektbrytere vil også de to fordelingsboksene ha ulikt boksvolum.Vanligvis er strømfordelingsbokser større i størrelse.

6. Kravene er forskjellige.

Lysfordelingsbokser er generelt tillatt å betjene av ikke-profesjonelle, mens strømfordelingsbokser vanligvis kun er tillatt å betjenes av fagfolk.

Vedlikeholdsarbeidet tildistribusjonsboksunder bruk kan ikke ignoreres.Følgende punkter bør tas hensyn til: fuktmotstand, høy temperaturbestandighet, etsende gasser og væsker osv. Når du utfører vedlikeholdsarbeid, bør du være oppmerksom på følgende tre punkter:

eytrgf (4)

 

Først av alt, før du rengjør strømfordelingsskapet, husk å koble fra strømforsyningen og deretter rengjøre den.Rengjør du den mens strømmen er på, vil det lett føre til lekkasje, kortslutning osv. Sørg derfor for å sjekke at kretsen er frakoblet før du starter rengjøringen;

For det andre, når du rengjør strømfordelingsskapet, unngå fuktighet i strømfordelingsskapet.Hvis det oppdages fuktighet, bør det tørkes av med en tørr klut for å sikre at strømfordelingsskapet kun kan slås på når det er tørt.

Husk å ikke bruke etsende kjemikalier for å rengjøre strømfordelingsskapet, og unngå kontakt med etsende væsker eller luft.Hvis strømfordelingsskapet kommer i kontakt med etsende væske eller luft, vil utseendet lett bli korrodert og rustet, noe som påvirker utseendet og ikke bidrar til vedlikeholdet.


Innleggstid: 19. desember 2023