Ole manaoga ole IDC mo kapeneta fou e oʻo atu ile 750,000 iunite i le tausaga, ma o loʻo faʻaalia uiga tetele e lua o maketi.

O lenei tausaga, na lipotia ai e le CCTV News le alualu i luma o le poloketi "Eastern Counting and Western Counting".E oʻo mai i le taimi nei, o le fausiaina o 8 faʻaputuga eletise eletise a le atunuʻu o le "Eastern Data and Western Computing" poloketi (Beijing-Tianjin-Hebei, Yangtze River Delta, Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area, Chengdu-Chongqing, Inner Mongolia , Guizhou, Gansu ma Ningxia, ma isi) ua amata uma.O le "numera i sasaʻe ma faʻatatau i sisifo" poloketi ua ulufale atu i le tulaga faʻavae faufale mai le faʻatulagaina o faiga.

asd (1)

Ua fa'ailoa mai talu mai le fa'alauiloaina o le poloketi "Anu'u i Sasa'e ma Atunu'u i Sisifo", o tupe fa'afaigaluega fou a Saina ua sili atu i le 400 piliona yuan.I le vaitaimi atoa o le "14th Five-Year Fuafuaga", o le fa'aputuina o tupe fa'afaigaluega i itu uma o le a sili atu i le 3 trillion yuan.

I totonu o le atunu'u e valu o le eletise ua amata ona fausia, toeititi atoa le 70 o fa'amaumauga fou ua amatalia i lenei tausaga.Faatasi ai ma i latou, o le fausiaina o nofoaga fou o faʻamaumauga i sisifo e sili atu i le 600,000 fata, faʻaluaina i lea tausaga ma lea tausaga.I le taimi nei, o le fausaga o fesoʻotaʻiga eletise eletise a le atunuʻu ua faʻavae muamua.

O le "Three-Year Action Plan for the Development of New Data Centers (2021-2023)" na taʻua ai o nofoaga autu fou o faʻamaumauga o loʻo i ai uiga o tekinolosi maualuga, maualuga le malosi o le komepiuta, maualuga le malosi, ma le saogalemu maualuga.O lenei mea e manaʻomia ai le faʻafouina fou ma le faʻaogaina o nofoaga autu o faʻamaumauga i fuafuaga ma mamanu, fausiaina, faʻaogaina ma le tausiga, ma le faʻaogaina o le malosi e ausia ai sini o le maualuga maualuga, faʻasaoina o le malosi, saogalemu ma le faʻamaoni.

asd (2)

E pei o lefeaveai o fesootaiga, server ma isi meafaigaluega i totonu o le potu komipiuta nofoaga autu o faamatalaga, o le kapeneta o se oloa manaoga malosi mo le fausiaina o nofoaga autu o faamatalaga ma se vaega taua o le fausiaina o nofoaga autu o faamatalaga fou.

A oʻo mai i kapoti, atonu e itiiti se gauai mai tagata lautele, ae o servers, teuina, fesuiaiga ma mea saogalemu i totonu o faʻamaumauga autu e manaʻomia uma ona tuʻu i totonu o kapoti, lea e maua ai auaunaga faʻavae e pei o le eletise ma le malulu.

E tusa ai ma faʻamaumauga a le IDC, e tusa ai ma faʻamaumauga i le 2021, o le maketi faʻavavevave a Saina e faʻamoemoe e oʻo atu i le US $ 10.86 piliona i le 2025, ma o le a i ai pea i se vaitaimi-i-maualuga le tuputupu aʻe i le 2023, ma le faʻatupulaia o le fua faatatau e tusa ma le 20%.

A'o fa'atupula'ia le mana'oga mo le IDC, o le mana'oga mo kapeneta IDC o lo'o fa'amoemoe fo'i e fa'atupula'ia fa'atuputeleina.E tusa ai ma faʻamaumauga mai le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi, o loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le 2025, o le manaʻoga mo kapeneta fou IDC i Saina o le a oʻo atu i le 750,000 iunite i le tausaga.I tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le faʻatinoina o faiga faʻavae lagolago eseese, o uiga o le maketi o le kapeneta ua faʻateleina le lauiloa.

01. O kamupani fa'apitoa e sili atu le malosi

asd (3)

I le avea ai o se meafaigaluega talafeagai i totonu o le potu komepiuta, e tele nauakapenetaituaiga.Ae ui i lea, o tulaga maualuga o le kapeneta mo le lautele, loloto, ma le maualuga i totonu o le alamanuia e le tutusa.Afai e le lava le lautele, e le mafai ona faʻapipiʻi meafaigaluega.Afai e le lava le loloto, o le siʻusiʻu o meafaigaluega e mafai ona oso mai le kapeneta.I fafo, o le le lava o le maualuga e mafua ai le le lava o avanoa mo le faʻapipiʻiina o meafaigaluega.O vaega taʻitasi o meafaigaluega e iai manaʻoga faʻapitoa mo le kapeneta.

O le fausiaina o nofoaga autu o faʻamatalaga ma nofoaga faʻatonu o se faʻataʻitaʻiga faʻaoga tele mo kapeneta, ma o latou oloa kapeneta e le faʻamaonia.O pisinisi i totonu o pisinisi e manaʻomia le tuʻuina atu o oloa faʻapitoa e tusa ai ma manaʻoga eseese o galuega faʻatau.

E masani lava o le vaega tele o oloa faʻapitoa e laʻititi ma e tele vaega, lea e manaʻomia ai atinaʻe e faʻatautaia pisinisi faʻatasi ma tagata faʻatau i le faagasologa atoa o pisinisi mai le mamanu o oloa, suʻesuʻega tekonolosi ma atinaʻe i le maeʻa o le faʻatau atu lagolago lagolago e tuʻuina atu i tagata faʻatau. fofo atoatoa.

O le mea lea, o kamupani o loʻo i ai le pulega lelei, taʻutaʻua maketi, malosi faʻavae, tuʻuina atu oloa ma isi gafatia e masani ona atiaʻe isi laina gaosiga o oloa faʻaopoopo ioloa kapenetalaina.

asd (4)

O le faʻalauteleina o laina oloa ua faʻateleina ai le lelei o kamupani taʻutaʻua i le tauvaga maketi.E faigata mo le au gaosi oloa laiti ma feololo i le alamanuia ona fa'asoaina ia lava punaoa R&D.O loʻo faʻateleina le faʻaogaina o mea tau maketi i le pito i luga, ma o le malosi e sili atu le malosi.O se tasi lea o tulaga tau atina'e o le alamanuia.

02. O le manaʻoga mo le faʻasaoina o le malosi o loʻo manino

A'o fa'atupula'ia le mana'oga mo le malosi fa'akomepiuta i se fua faatatau maualuga, o fa'afitauli o le maualuga o le fa'aaogaina o le malosi ma le maualuga o le carbon emissions i fa'ata'ita'iga fa'aoga eseese ua tosina atu i ai le atunu'u.Ia Setema 2020, na faamanino ai e loʻu atunuu le sini o le "carbon peaking and carbon neutrality";ia Fepuari 2021, na tuʻuina atu ai e le Fono a le Setete le "Taʻitaʻiga Faʻamatalaga i le Faʻateleina o le Faʻavaeina ma le Faʻaleleia o se Green, Low-Carbon Circular Development Economic System", e manaʻomia ai le faʻavavevaveina o suiga lanumeamata o le pisinisi auaunaga faʻamatalaga.O le a matou faia se galuega lelei i le fausiaina o le lanu meamata ma le toe faʻafouina o nofoaga autu o faʻamatalaga tetele ma feololo ma potu komepiuta fesoʻotaʻiga, ma faʻatuina se faiga lanu meamata ma le tausiga.

I aso nei, o le manaʻoga mo le malosi faʻakomepiuta o loʻo faʻatupulaia faʻateleina.Afai e le taulimaina lelei, e mafai ona faigofie ona taʻitaʻia ai le maualuga o le avanoa i totonu o le potu komepiuta, maualuga le faʻaaogaina o le malosi mo le faʻaogaina o meafaigaluega, superposition o le vevela e gaosia e le kapeneta atoa, le lelei o le faʻaleleia o le ea, ma le faateleina o le vevela o le lotoifale i totonu o le potu komepiuta, lea o le a a'afia leaga ai masini feso'ota'iga i totonu o le potu komepiuta.Fa'agaioiga saogalemu e mafai ona o'o atu ai i ni lamatiaga natia ma isi fa'alavelave leaga.

O le mea lea, o le atina'e lanu meamata ma le maualalo-carbon ua avea ma autu autu o le atina'e i le tele o alamanuia.O le tele o kamupani o lo'o naunau e fa'aleleia atili le malosi o meafaigaluega e ala i tekinolosi fa'asao malosi, ma o le fa'alauiloaina o le mamanu fa'asao malosi o le kapeneta ua faasolosolo malie ona lauiloa.

O le kapeneta ua suia mai le na o le ausiaina o manaoga masani e pei o le puipuia o vaega i totonu i le amataga, i se tulaga e manaʻomia ai galuega faʻapitoa e pei o le faʻatulagaina atoa o totonu o oloa pito i lalo, faʻamalieina le siosiomaga faʻapipiʻi fafo, faʻasaoina o le malosi ma le puipuiga o le siosiomaga e tatau ona i ai. iloiloina atoatoa.

asd (5)

Faataitaiga,kapoti mamao le a faʻaaogaina:

O le mamanu mamanu o le "tele cabinets in one cabinet" faʻaitiitia le avanoa ma le fausiaina o le potu komepiuta, ma e faigofie ona faʻapipiʻi ma faʻaogaina.

Fa'apipi'i se faiga mata'ituina le si'osi'omaga.Mataʻituina le vevela, susu, puipuiga o le afi ma isi tulaga o kapoti uma i totonu o le malulu malulu, faʻamaonia ma taulimaina faʻaletonu, faʻamaumau ma auʻiliʻili faʻamatalaga talafeagai, ma faʻatautaia le mataʻituina ma le tausiga o meafaigaluega.

Puleaina o le vevela atamai, tolu fua fua i le pito i luga, ogatotonu ma lalo o loʻo faʻapipiʻiina i luma ma tua o faitotoa o le kapeneta e malamalama ai i le uta o le server i le taimi moni.Afai o le server ua overloaded ma le eseesega o le vevela e tele, e mafai ona fetuutuunai ma le atamai le tele o le sapalai o le ea pito i luma.

Fa'atasi le fa'ailoga mata ma le fa'ailoaina o le biometric e iloa ai tagata asiasi.


Taimi meli: Nov-28-2023