O le kapeneta, o se meafaigaluega autu i totonu o le potu komipiuta nofoaga autu o faʻamatalaga, e iai sona sao taua.

A'o fa'atupula'ia mea faigaluega IT, fa'aopoopo fa'atasi, mafa'avae fata, o le potu komepiuta, o le "loto" o le nofoaga autu o faʻamatalaga, ua tuʻuina atu manaʻoga fou ma luʻitau mo lona fausiaina ma le pulega.Faʻafefea ona tuʻuina atu se siosiomaga galue faʻalagolago mo meafaigaluega IT e faʻamautinoa ai le faʻaogaina o le eletise ma le maualuga o le vevela o manaʻoga ua avea ma taulaiga o le faʻalauteleina o le gauai o le tele o tagata faʻaoga.

图片 1

Kapoti feso'ota'iga i fafoo se ituaiga o kapoti fafo.E faasino i se kapeneta o loʻo i lalo saʻo i lalo o le aafiaga o le tau faʻanatura ma faia i uʻamea poʻo mea e le faʻamea.E le fa'atagaina tagata fa'atagaina e ulufale ma fa'agaioi.O lo'o tu'uina atu mo nofoaga feso'ota'iga uaea po'o fale faigaluega nofoaga feso'ota'iga uaea.Meafaigaluega mo siosiomaga faigaluega faaletino i fafo ma faiga saogalemu.

图片 2

I le manatu fa'aleaganu'u, fa'auiga masani a loia o kapeneta i totonu o le potu komipiuta nofoaga autu o fa'amatalaga o le: o le kapeneta e na'o se fa'amomoli o masini feso'ota'iga, servers ma isi masini i totonu o le potu komipiuta nofoaga autu o fa'amatalaga.O lea la, faatasi ai ma le atinaʻeina o nofoaga autu o faʻamatalaga, o le faʻaogaina o kapoti i totonu o potu komipiuta nofoaga autu faʻamatalaga e suia?Ioe.O nisi o gaosi oloa e taulai atu i oloa potu komepiuta ua tuuina atu kapeneta sili atu galuega tauave e tali atu i le tulaga atinae o loo i ai nei o nofoaga autu o faamatalaga potu komepiuta.

1. Faʻaleleia le faʻalelei atoa o le potu komepiuta ma foliga eseese

I lalo o le faʻataʻitaʻiga faʻavae i luga o le 19-inisi meafaigaluega faʻapipiʻi lautele, o le tele o tagata gaosi oloa ua faʻafouina foliga o kapoti ma faia ni faʻataʻitaʻiga fou eseese e mafaufau i foliga o kapoti i totonu o le tasi ma le tele o siosiomaga.

2. Ia iloa pulega atamai o kapeneta

Mo potu komipiuta nofoaga autu o faamatalaga e maualuga manaoga mo le siosiomaga faagaoioia ma le saogalemu o cabinets, o loo i ai se manaoga faateleina mo cabinets faiga atamai e ausia manaoga talafeagai.O le atamai autu o loʻo atagia i le faʻavasegaina o galuega mataʻituina:

(1) Galuega mata'ituina le vevela ma le susū

O le kapeneta atamai ua faʻapipiʻiina ma se masini e iloa ai le vevela ma le susu, lea e mafai ona mataʻituina ma le atamai le vevela ma le susu o le siosiomaga i totonu o le faʻaogaina o le eletise faʻatonutonu, ma faʻaalia le mataʻituina o le vevela ma le susu i luga o le mataʻituina o le paʻi mataʻi i le taimi moni.

(2) Galuega e iloa ai le asu

E ala i le faʻapipiʻiina o mea e iloa ai le asu i totonu o le kapeneta atamai, e iloa ai le tulaga afi o le kapeneta atamai.Pe a tupu se faʻalavelave i totonu o le kapeneta atamai, e mafai ona faʻaalia le tulaga faʻailo talafeagai i luga o le faʻaaliga faʻaaliga.

(3) Galuega fa'amafanafana atamai

E mafai e tagata fa'aoga ona seti se seti o va'aiga o le vevela mo le fa'atonuina o le eletise e fa'atatau i le si'osi'omaga vevela e mana'omia pe a fa'agaoioia meafaigaluega i totonu o le kapeneta.A sili atu le vevela i totonu o le faʻaogaina o le eletise e sili atu i lenei tulaga, o le a otometi lava ona amata galue le vaega malulu.

(4) Fa'atonu tulaga fa'aogaina

O le kapeneta atamai lava ia o loʻo i ai faʻailoga LED e faʻaalia ai lona tulaga galue ma faʻamatalaga aoina faʻamatalaga, ma e mafai ona faʻaalia i luga o le LCD mata paʻi.O le fa'aoga e matagofie, agalelei ma manino.

(5) Gaioiina avanoa masini atamai

O le kapeneta atamai e maua avanoa i masini atamai e aofia ai mita eletise poʻo UPS sapalai eletise e le faʻalavelaveina.E faitau fa'atatau fa'amaumauga e ala ile RS485/RS232 feso'ota'iga feso'ota'iga ma Modbus feso'ota'iga protocol, ma fa'aalia i luga ole lau ile taimi moni.

(6) Relay galuega faatino malosi

A o'o ina maua le so'otaga o le fa'atonuga fa'apolokalame na mua'i fuafuaina e le kapeneta atamai, o le a tu'uina atu se fe'au e masani ona tatala / masani ona tapunia i le DO alalaupapa o le fa'aoga meafaigaluega e ave ai masini e feso'ota'i atu i ai, e pei o fa'alogo fa'alogo ma fa'alogo. , ili, ma isi mea ma isi meafaigaluega.

Sei o tatou otootoina nisi o mataupu e uiga ikapenetatele mo oe.U o se iunite e faʻatusalia le itu i fafo o se server ma o se faʻapuupuuga mo le iunite.O fa'amatalaga au'ili'ili e fuafua e le Electronic Industries Association (EIA), o se vaega fa'apisinisi.

图片 3

O le mafuaʻaga o le faʻamaonia o le tele o le 'auʻaunaga o le tausia lea o le tele talafeagai o le 'auʻaunaga ina ia mafai ona tuʻu i luga o se fata uʻamea poʻo le alumini.O loʻo i ai pu faʻailoga mo le faʻapipiʻiina o le 'auʻaunaga i luga o le fata ina ia mafai ona faʻaogaina ma pu faʻapipiʻi o le server, ona faʻapipiʻi lea i faʻamau e faafaigofie ai le faʻapipiʻiina o server taʻitasi i le avanoa e manaʻomia.

O fua fa'atatau o le lautele ole server (48.26cm=19 inisi) ma le maualuga (tele ole 4.445cm).Ona o le lautele e 19 inisi, o se fata e fetaui ma lenei manaʻoga e taʻua i nisi taimi o le "19-inisi fata." O le iunite faavae o le mafiafia o le 4.445cm, ma le 1U o le 4.445cm. Vaʻai le laulau o loʻo i lalo mo faʻamatalaga: O le foliga mai o se kapeneta masani 19-inisi e tolu faʻailoga masani: lautele, maualuga, ma le loloto. E ui lava o le lautele faʻapipiʻi o 19-inisi panel meafaigaluega o le 465.1mm, o le lautele lautele faaletino o le kapeneta e 600mm ma 800mm O le maualuga e masani lava mai le 0.7M-2.4M, ma o le maualuga masani o le maeʻa 19-inisi kapoti o 1.6M ma 2M.

图片 4

O le loloto o le kapeneta e masani lava mai le 450mm i le 1000mm, e fuafua i le tele o meafaigaluega i totonu o le kapeneta.E masani lava e mafai e le au gaosi oloa ona faʻapipiʻiina oloa ma le loloto faʻapitoa.O loloto masani o kapoti 19-inisi ua maeʻa e 450mm, 600mm, 800mm, 900mm, ma le 1000mm.O le maualuga o loʻo nofoia e meafaigaluega faʻapipiʻi i totonu o le kapeneta masani 19-inisi o loʻo faʻatusalia e se iunite faʻapitoa "U", 1U = 44.45mm.O mea fa'apipi'i e fa'aoga 19-inisi kapoti masani e masani ona gaosia e tusa ai ma fa'amatalaga a le nU.Mo nisi meafaigaluega e le masani ai, o le tele o ia mea e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le 19-inisi chassis e ala i faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma faʻamau.O le tele o masini fa'ainisinia e iai le lautele o le laulau e 19 inisi, o lea la, 19-inisi kapoti o le kapeneta masani masani.

42U e faasino i le maualuga, 1U=44.45mm.A42u kapenetae le mafai ona umia 42 1U servers.E masani lava, e masani ona tuʻu 10-20 'auʻaunaga aua e manaʻomia le avanoa mo le faʻafefe o le vevela.

图片 5

19 inisi e 482.6mm lautele (o loʻo i ai "taliga" i itu uma e lua o le masini, ma o le pu faʻapipiʻi mamao o taliga e 465mm).E ese le loloto o le masini.E le o faʻamaoti mai e le tulaga faʻale-malo le loloto e tatau ona i ai, o lea o le loloto o le masini e fuafuaina e le gaosiga o le masini.O le mea lea, e leai se kapeneta 1U, na o meafaigaluega 1U, ma o kapoti e mai le 4U i le 47U.O lona uiga, e mafai e le kapeneta 42U ona faʻapipiʻi 42 1U meafaigaluega maualuga, ae i le faʻatinoga, e masani ona aofia ai 10-20 masini.E masani lava, aua e manaʻomia ona vavae ese mo le faʻafefe o le vevela


Taimi meli: Oke-10-2023